Droogpakschoen & droogpaksok

Is de maat van je droogpakschoen niet goed? Is de schoen lek? Of toch liever een ander type droogpaksok of -schoen?

Totally Scuba voert de volgende reparaties aan droogpakschoenen uit:

  • Lekkages droogpakschoen repareren
  • Droogpakschoenen vervangen
  • Voetseals plaatsen of vervangen

We adviseren je graag over het type schoen dat het best past bij jouw manier van duiken.
Benieuwd naar wat ons team voor jou of voor jouw organisatie kan betekenen?
Neem gerust contact met ons op.

Soorten droogpak schoen

Er zijn verschillende typen droogpakschoenen:

  • Heavy duty droogpakschoen: neopreen schoen met stevige zool
  • Technische droogpakschoen: neopreen schoen met flexibele zool
  • Neopreen droogpaksok
  • Veiligheidsschoen

Lekkage droogpakschoen repareren

Krijg je natte voeten tijdens het duiken? Dan is de kans groot dat je schoen lekt op de naad. Onze reparateurs kunnen dit repareren door de schoen los te halen en opnieuw aan het droogpak te bevestigen. Dit is een secuur klusje. Dat begint al bij het loshalen van de schoen. Bij het loshalen mogen natuurlijk geen beschadigingen ontstaan. Dat vraagt om het gebruik van de juiste oplosmiddelen, de juiste gereedschappen en een goed oog en vaste hand. Het vraagt tevens bepaalde vaardigheden. Onze reparateurs hebben die in de vingers en hebben daarnaast ook al veel vaker met dit bijltje gehakt. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van de nieuwe schoen. De schoen moet goed gepositioneerd worden en netjes verlijmd worden met de vaak ruimere stof van het onderbeen van het droogpak. Door het stugge materiaal van het droogpak is dit geen eenvoudig klusje. De schoen moet goed hechten op het droogpak en de hechting moet waterdicht zijn.

Droogpak schoen vervangen

Het kan zijn dat je en andere maat droogpak schoen nodig hebt of een ander type, met een stevigere zool of juist een flexibelere. Het kan ook zijn dat je de droogpak sokken wilt laten vervangen door droogpak schoenen. Totally Scuba is van alle markten thuis. Wij hebben vrijwel alle maten en soorten droogpakschoenen en -sokken uit voorraad leverbaar en kunnen deze voor je plaatsen. Allereerst nemen we de schoenmaat op om vervolgens met de juiste materialen en precisie de oude schoenen of sokken los te halen. Daarna controleren we de hechtingsplaats en maken deze goed schoon of verstevigen deze waar nodig. Vervolgens worden de nieuwe schoenen in de juiste positie geplaatst en waterdicht afgewerkt.

Enkelseal droogpak vervangen

Een enkelseal of voetseal is een andere manier om het been van een droogpak waterdicht af te sluiten. Het droogpak wordt dan gebruikt in combinatie met losse schoenen. Een enkelseal kan scheuren, indrogen of z’n comfortabele pasvorm verliezen. Totally Scuba kan de seal vervangen door nieuwe of door schoenen of sokken. Alles is mogelijk.

De enkelseal wordt secuur losgehaald zodat er geen verdere beschadigingen ontstaan. Dat vraagt om het gebruik van de juiste oplosmiddelen, de juiste gereedschappen en een goed oog en vaste hand. Het vraagt tevens bepaalde vaardigheden. Onze reparateurs hebben die in de vingers en hebben daarnaast ook al veel vaker met dit bijltje gehakt. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van de nieuwe enkelseal, schoen of sok. Deze moet goed hechten op het droogpak en exact aansluiten om lekkages te voorkomen en toch een goede pasvorm te geven en niet te knellen.

Meer over: